Hírek a TYR világából

A TYR Sport szerződést között a négyszeres aranyérmes Dana Vollmer-rel

Seal Beach, California – 2016. február 4. – A TYR Sport büszkén jelenti be, hogy szerződést kötött a négyszeres aranyérmes Dana Vollmer-rel.

Dana már 12 éves korában megkezdte a felkészülést, hogy a legfiatalabb úszó versenyzőként részt vehessen a 2000-es Olimpián. 2004-ben végre valóra is válhatott az álma Athénban, amikor megszerezte az első olimpiai aranyérmét a 4X200 m-es váltó csapat tagjaként. Ő és a csapattársai elég gyorsan úsztak ahhoz, hogy történelmet írva megdöntsék a 17 éves világrekordot. 2012-ben újra nagyot alkotott, hiszen 3 aranyérmet nyert és megdöntött 2 világrekordot a londoni Olimpián. Ez volt az az idő, amikor Dana lett az első nő, aki 56 másodperc alatt pillangózott le 100 m-t.

Dana bár már 2 éve anyukává vált, de motiváltabb, mint valaha, hogy még egyszer otthagyhassa a lábnyomát a világ színpadán.

„Minden a megfelelő egyensúly megtalálásán múlik” – kezdte Vollmer. „Az ,hogy egyszerre váltam anyává és tértem vissza a medencébe, megtanította számomra azt, hogy bíznom kell az ösztöneimben. Mikor első alkalommal úsztam TYR fürdőruhában, rögtön éreztem, hogy ez tökéletes a számomra. Később megismerkedtem a TYR csapat sportolóival és munkatársaival és akkor teljesen kétségtelenné vált a számomra, hogy a tökéletes helyen vagyok. Nagyon izgatott vagyok, hogy képviselhetem a TYR-t az olimpiai deszkákhoz vezető visszautamon.”

Azonban a siker elérése közel sem olyan egyszerű a TYR csoport legújabb tagja számára. A későn diagnosztizált ételallergiájával folytatja a harcot minden éremért. Mindezt úgy, hogy közben fenntarts a pozitív kisugárzás látszatát. Dana nem hagyja, hogy bármilyen nehézség, legyen az kicsi vagy nagy, elrettentse a céljaitól. Az elmúlt években az Amerikai Szív Egyesület tagjaként azon munkálkodott, hogy felhívja a figyelmet a szívbetegségekre a nők és a gyerekek körében is egyaránt. Büszkén tart beszédeket különböző eseményeken az ételallergiával kapcsolatos kutatásokról és oktatásról.

„A teljes TYR család nevében állíthatom, hogy hatalmas lelkesedéssel fogadjuk Dana Vollmer-t a szponzorált sportolóink körében.” – mondta Matt DiLorenzo,  a TYR Sport vezérigazgatója. „Ő egy valódi példakép mind a medencében, mind azon kívül. Óriási kíváncsisággal várjuk a 2016-os sikereit.”


 

A TYR Sport szerződést hosszabbított  a háromszoros Ironman győztes Miranda Carfrae-vel

A triatlon egyik legrutinosabb résztvevőjeként Mirandának nem idegen a pálya. Háromszor nyerte el az áhított Kona koronát. A történelem első ausztráliaiaként, aki ekkora bravúrt ért el, Miranda időről időre bebizonyítja, hogy egy kis eltökéltséggel és sok kemény munkával mindenre képes.

„Izgatott vagyok, hogy folytathatom a sikeres partnerkapcsolatot a TYR-rel 2016-ban és a továbbiakban is” mondta Carfrae. „A TYR egy hűséges partnernek bizonyult, ami a különleges termékeivel és bátorításával támogat engem. Tudom, hogy a legjobbat fogják kihozni belőlem 2016-ban Konában.”

„Miranda egy igazi bajnok megtestesítője.” kezdte Matt DiLorenzo, a TYR Sport vezérigazgatója. „Szeretnénk osztozni a sikerében, és a jövőben is támogatni.” 

2016.01.21.


 

A TYR Sport aláírt egy több éves szerződést az Arizonai Egyetemmel

A TYR Sport büszkén jelenti be, hogy egy több éves szerződés aláírása után az Arizonai Egyetem úszó- és búvár csapatának hivatalos fürdőruha és úszósapka ellátója lett.

A 47 olimpiai- és 36 aranyéremmel rendelkező Arizonai Egyetem úszó- és búvár csapatától nem áll messze a siker. Az elmúlt 25 évben a férfi és női csapatok 31-szer kerültek be a legjobb 5-be a az NCAA bajnokságban

Az Arizonai Egyretem tevékenysége túlmutat a medencén. Az egyetemi teljesítmény és a közszolgálati munka bizonyítja, hogy alapvető értékekkel rendelkezik. Jelenleg az úszó és búvárkodó csapat edzője Rick DeMont. Mind a férfi és a női részlegen is arra törekednek, hogy 2016-ban is történelmet írjanak.

„Örömmel jelentem be, hogy a TYR Sport az Arizonai Egyetem hivatalos fürdőruha és úszósapka ellátója.” kezdte DeMont. „A termékeik kiemelkedőek, és büszkék vagyunk, hogy viselhetjük a felszereléseiket.”

„A márka képviseletében nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen dinamikus program partnere lehetünk. Szeretnénk támogatni őket és örülni a jövőbeli sikereiknek.” mondta Matt DiLorenzo, a TYR Sport vezérigazgatója.

2016.01.20.


 

TYR Atlétánkat ITU világbajnokká avatták

A TYR Atléta és olimpiai ezüstérmes Lisa Norden-t avatták ITU világbajnokká összesen 4 531 ITU Világbajnokság Sorozati ponttal Auckland-ben, Új- Zélandon. Kikérte magát a kórházból a nyolc körös Világbajnokság utolsó eseményének reggelén, ahová Norden ételmérgezéssel került be.

A TYR Carbon Aerofit Short John-ban versenyezve Norden az utolsó versenyen negyedik helyen végzett, 2:11:03-as idővel. Mindössze 14 másodperccel lemaradva az első helyezettől, Norden elég pontot halmozott fel, hogy biztosítsa a bajnoki címet, ami egy figyelemre méltó teljesítmény, az előző esti kórházi látogatását tekintve. Norden ezüstérmes lett a 2012-es Olimpiai játékokon Londonban, a női triatlon versenyben.

2013. október 12.

 


 

A TYR szerződteti a kétszeres olimpikon Chloe Sutton-t

Huntington Beach, Kalifornia – 2013. június 6. – A TYR Sport büszkén jelenti be, hogy sikerült egy több évre szóló szponzori megállapodást kötnie a kétszeres olimpikonnal, Chloe Sutton-nal, aki kitűnően szerepelt az Indianapolis-i Phillips 66 Nemzetközi Bajnokságon tegnap. Második helyen végzett a női 800 méteres szabadúszásban, ezzel kiérdemelve a helyet a 2013-as FINA Világbajnokságon Barcelona-ban, jövő hónapban.
Ez az eredmény csak hozzáadott Sutton már egyébként is lenyűgöző atlétikai életrajzához, ami tartalmazza, hogy ő akar lenni az első amerikai a történelemben, aki nyílt vízi és medencében történő versenyeken is indul az Olimpiai játékokon. A TYR készül még egy atlétát szerezni, aki hasonlóan kiemelkedő eredményekkel képviselheti a márkát.
„Nagyszerű kapcsolatom volt a TYR-rel, mint az edzőmnek, Bill Rose-nak és a Mission Viejo Nadadores”, mondta Sutton. „Imádom a márkát és évek óta használom a termékeket, szóval nagyon izgalmas, hogy végre hivatalosan is a TYR család része lehetek!”
Csupán 21 évesen Sutton hihetetlen pozitivitást, energiát és lelkesedést visz a sportba és példaképként szolgál a fiatalabb úszóknak.


„Chloe fantasztikus nagykövete volt az úszásnak évekig, a TYR csapat és én is nagyon izgatottak vagyunk a vele való munka miatt.” mondta Brent Smith, a TYR Reklám menedzsere. „Ilyen fiatalt szerződtetni nagyon lenyűgöző dolog, és mi nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy Chloe versenyezni fog a 2013-as FINA Világbajnokságban a TYR-rel!”
Sutton a héten másik három versenyen is indul, a Nemzetközi Bajnokságban, Indianapolisban.

2013. június 6.


 

A négyszeres Ironman világbajnok Chrissie Wellington visszavonul

 

A TYR atléta és négyszeres Ironman világbajnok, Chrissie Wellington a honlapján (chrissiewellington.org) ma bejelentette, hogy vissza fog vonulni az Ironman triatlonversenyzéstől. Wellington kijelentette, hogy továbbra is szerepelni fog, mint a számos szponzorainak nagykövete, beleértve a TYR-t is.

A honlapján Wellington azt írta:  „A szenvedélyem a sport iránt nem csökkent, de a szenvedélyem új élmények és új kihívások iránt az, ami most a legfényesebben ég… A jövőm, természetesen, kapcsolódik majd a sporthoz és a triatlonhoz – de ez többé már nem az a tengely, ami körül az egész életem forog.”

A TYR igazgatója, Matt DiLorenzo hihetetlen kezdésére emlékezett: „A TYR hihetetlen növekedést mutatott a triatlon világában, Chrissie nagykövetsége miatt. Kifejezetten hiányozni fog, hogy Chrissie-t versenyezni lássuk, hiszen ő egy elképesztő bajnok a szakmán belül és kívül is. A TYR már várja a közös munkát Chrissie-vel az új szerepkörében továbbhaladva a triatlon sport világában.”

A TYR minden jót kíván Chrissie-nek az élete új fejezetének kezdéséhez. Ez nem a vég, csupán egy új kezdet, és a TYR izgatottan várja, hogy mi történik majd Chrissie Wellingtonnal.

 

2012. december 13.


 

Öt TYR atléta került be az Egyesült Államok olimpiai csapatába

Ricky Berens az első egyéni olimpiai versenyén indul Londonban a 200 méteres férfi gyorsúszás kategóriában. Berenst jelölték ki, hogy Michael Phelpst helyettesítse, akit azért választottak, hogy bemutassa tudását a londoni játékokon. 1:46:56 – os idővel kvalifikálta magát a 200m-es gyorsúszásra. Ricky így három számban is szerepelni fog a londoni játékokon: a 400m-es gyors váltón, a 800m-es gyors váltón és az egyéni 200m-es gyorson.

Tyr atlétánkat, Amanda Weirt is felírták az olimpiai játékosok névsorára, mint a 400m-es gyors váltó csapat tagját. Weir 54:41 időt úszott a 100m-es gyorson a selejtezőkön, mindössze 0.45 másodperccel lemaradva az első helyezettől. A 2004-es athéni játékokon kétszeres ezüstérmes, Weir is az arany éremhez jutásban segíti a csapatot. Londonban a Tyr másik atlétája, Matt Grevers ugyancsak a 400m-es gyors váltó csapatában fog szerepelni csakúgy, mint a Tyr csapat másik két tagja: Nick Thoman 100m-es hátúszáson, illetve Ariana Kukors egyéni 200 vegyesen.

 

2012. július 2.


 

TYR-úszóink év eleji bravúrjai

Amanda Weir 100 méteres női gyorson 54:14-es részidővel aratott győzelmet az Austini Nagydíjon január 13.-án, amely az idei versenysorozat első állomása. A Swimatlanta versenyzője 32 századmásodperccel verte az ezüstérmest.
Ricky Berens férfi 100 méteres gyorson szerzett ezüstérmet csupán 16 századmásodperccel lemaradva az aranyról.

A második napon a TYR három sportolójára is büszke lehetett: Berens 200 méteres gyorson, Matt Grevers 200 méteres háton jutott a dobogó legfelső fokáig, Amanda Weir pedig ezzel egy időben megszerezte második győzelmét a tornán 50 méteres gyorson.

Eközben a franciaországi Nancy Invitational versenyen Camille Lacourt először 100 méteres háton győzedelmeskedett, majd 50 méteres hátúszásban 25:05-ös részidővel világcsúcsot úszott.

 

2012. január 26.


 

A 2011-es Rövid Pályás Úszó-Európa Bajnokságon Ottesen uralta a mezőnyt

A dán színekben úszó Jeanette Ottesen két arany és egy ezüstérmet szerzett az idén a lengyelországi Szczecinben megrendezésre került kontinens viadalon (2011.december 8.-11.). A 100 méteres pillangón elért 56.22-es részidejével a világranglista harmadik helyére került. A szintén TYR által szponzorált dán válogatott, Ottesennel kiegészülve 4*50 méteres vegyesen is felúszott a dobogó legfelső fokára. 100 méteres gyorsúszáson csupán pár század másodperccel maradt le a német Britta Steffen mögött, így részidejével nem csak ezüstérmet szerzett, hanem a világranglista második helyére is felkerült.
Országos összesítésben (14 éremmel) így a parányi Dánia végzett a második Spanyolország és a harmadik Németország előtt.

A TYR másik európai büszkesége, a német Markus Deibler 100 méteres vegyesúszáson ezüstérmet szerzett, ezzel a világranglista nyolcadik helyére került.

 2011. december 21.


 

Grevers és Berens győzelme a 2011-es ‘Duel in the Pool’ úszóversenyen

 


Matt Grevers 100 méteres hátúszáson nyert aranyérmet az atlantai Georgia Tech Aquatic Center 25 méteres medencéjében megrendezett ‘Duel in the Pool’ úszóversenyen.


Az Amerika Európa elleni párviadalon az adott kontinenst minden évben legjobb úszói képviselik, idén a tengerentúliak 181,5-80,5 arányban verték Európa legjobbjait.


Grevers 100 méteres hátúszáson 49.85-ös (az amerikai Nick Thoman előtt), míg 100 méteres pillangón 50.54-es részidővel verte a mezőnyt.


200 méteres gyorson Ricky Berens 1:42:68-as idejével elsöprő győzelmet aratott. Berens, Grevers és Thoman így egyaránt hozzájárultak az európai válogatott feletti amerikai győzelemhez.

2011. december 08.

 


 

Sarah Haskins (US) elsöprő triatlon győzelme a 2011-es Pán-amerikai játékokon

sarah-haskins2011. október 24-én az amerikai triatlonversenyző a mexikói Puerto Vallartaban majdnem 3 percet verve a mezőnyre léphetett a dobogó legfelső fokára. Mindvégig gyilkos iramot diktálva előbb 40 másodperc előnyre tett szert az úszásban, majd ezt a kerékpáros versenyszámban 1:45 másodpercre növelve végül 1:57:37-tel futott célba.

 

 

 

 

 

2011. október 24.


 

IRONMAN 2011: Craig Alexander (AUS) és Chrissie Wellington (UK) elsöprő győzelme

craig-alexander-2011-10-08-ironman

chrissie-wellington-2011-11-08-ironmanAz IRONMAN Világbajnokságot 2008 és 2009 után ismét az ausztrál Craig Alexander és a brit Chrissie Wellington nyerte.

Az idén 38. életévét betöltő Alexander idén szerezte harmadik világbajnoki címét: kerékpáros egyéni csúcsát 13 perccel javítva 8:03:56-os pályacsúccsal tépte át a célszalagot, ezzel az 1996 óta csúcstartó belga Luc Van Lierde helyére léphetett.

„A mai versenyem szinte tökéletesen sikerült. A tavalyi vereség nagyon fájt. De most végre megmutatkozott a 12 hónapnyi tervezés eredménye. Ez a verseny már nem csak a fizikai felkészültségről szól, hanem a stratégiáról is. Úgy akartam versenyezni, mint aki korábban már győzött itt – ezzel az önbizalommal vágtam neki.” – nyilatkozta a verseny után Alexander.

 

 

 

 

Chrissie wellington minden idők második leggyorsabb időeredményét elérve idén aratta negyedik győzelmét. A tavalyi versenyt betegség miatt kellett kihagynia, s az idei világbajnokság előtt is úgy nézett ki, hogy tovább üldözi a balszerencse: alig két héttel a verseny előtt esett egy nagyot kerékpárjával. A baleset nyomai lábán és karján is látszódtak. Ennek ellenére elképesztő tempót diktálva fölényesen, majdnem 3 perccel verte a második helyen befutó -tavalyi győztes- ausztrál Mirinda Carfrae-t. Bronzérmet a szintén brit Leanda Cave vehette át.

2011. október 12.


 

Craig Alexander csatlakozott a TYR-családhoz

craigalexander-jpg

Az Ironman triathlon többszörös világbajnoka, Craig Alexander 2011. október 5.-én írta alá szerződését a TYR Sporttal.

‘Nagy megtiszteltetés képviselni egy olyan céget, amelynek ennyi újítást köszönhet a sportág.’ Pár nappal később, 2011.október 8.-án Alexander harmadik világbajnoki címét nyerte el a Hawaiin megrendezésre került ‘Vasemberek viadalán’.

A TYR értékesítési alelnöke, Ryan Dolan a szerződéskötés után a következőt nyilatkozta: ‘Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sorainkban köszönthetünk egy olyan kivételes karakterű sporttehetséget, mint Alexander. Az egész közösség által ismert és nagyra becsült Craig józan és emberi viselkedése miatt kiváló szóvivője lesz a triatlon sportágának.’

 

2011. október 10.

 


 

Jeanette Ottesen aranyérmes Shanghaiban

jeanette-ottesen-2A Shanghaiban megrendezett 14. FINA Világbajnokságon induló dán reménység, Jeanette Ottesen első világbajnoki aranyérmét nyerte női 100 m-es gyorsúszásban (53.45 mp). Ezzel a második dán sportoló, aki valaha világbajnoki címet szerzett.

Ricky Berens az amerikai férfi 4*200 m-es gyorsúszó váltót segítette győzelemre: Berens harmadikként rajtolt és fantasztikus részidővel zárt, így végül a válogatott Franciaország és Kína előtt léphetett a dobogóra.

Az ugyancsak TYR-színekben versenyző Nick Thoman, a 4*100-as férfi vegyesváltón ért el 53.61-es csúcsidőt, végül az amerikai válogatott 2 másodperccel verte a második helyen befutó ausztrálokat.

 

2011. augusztus 1.


 

Lacourt történelmi aranyat nyert Shanghaiban

camille-lacourt2011. július 26-án Lacourt történelmet írt: Jeremy Stravius-szal holtversenyben ért elsőként a célba, így mindketten Franciaország képviseletében nyertek világbajnoki aranyérmet férfi 100 m hátúszáson. 52.11-es 2010-ben felállított európai rekordjától kicsit elmaradt ugyan, de még így is elegendő volt a címhez az úszott 52.75. A szintén TYR-színekben úszó Nick Thoman csupán 3 másodperccel maradt le a dobogóról.

200 méteres női vegyesúszásban a korábbi világbajnok Ariana Kukors szintén remekelt: a meglepetés-befutó mindössze 15 éves kínai Je Si-ven (Ye Shiwen) és az ausztrál Alicia Coutts-tól pár század másodperccel lemaradva úszott fel a harmadik helyre.

 

 

2011. július 26.


 

Camille Lacourt a TYR színeiben

2011. június 23.-án Camille Lacourt, az Év európai férfi úszója három éves szponzori szerződést írt alá a TYR Sporttal. A franciaországi Narbonne-ból származó Camille 2010-ben óriási szezont tudhatott maga mögött: a Budapesten megrendezett Európa Bajnokságon 50 m-es hátúszásban, 100 m-es hátúszásban és 4*100 m-es vegyesváltón is aranyérmet nyert. Jelenleg ő tartja a 100 m-es hátúszás Európa-rekordját is.

Négy hónappal az EB után Dubaiban a FINA által megrendezett rövid pályás úszó-világbajnokságon 100 m-es hátúszásban ő vihette haza az ezüstérmet. A 2011-es FINA Úszó-Világbajnokságon folytatódott nyerő szériája: 50m-es hátúszáson ezüstérmet szerzett, így a 2012-es Londoni Olimpián is számolni kell majd vele.
A TYR három évig kizárólagos szponzora lesz a versenyzőnek, biztosítva egyedülálló technológiával készült felszereléseit.
Steffen, Markus Deibler és Jeanette Ottesen után ezzel Lacourt is csatlakozott a ‘TYR nemzetközi úszó családjához’.
A Francia Úszó Szövetség (FFN) hivatalos szponzora szintén a TYR: Franck Horter, a TYR Europe vezérigazgatója szerint ‘Camille kivételes karizmával és határtalan tehetséggel megáldott sportember, a TYR büszke arra, hogy egy ilyen kaliberű sportolót tudhat “soraiban” és izgatottan várjuk 2012-es olimpiai szereplését.’

2011. június 23.


 

‘Alcatrazi Szökés’ idei nyertese Andy Potts

Andy PottsAndy Potts megnyerte a San Franciscói ‘Alcatrazi szökés’ elnevezésű triatlon versenyt, ezzel negyedszerre (2007, 2008 és 2009 után) állhatott a dobogóra. A második helyezett Bevan Docherty előtt 34 másodperccel szakította át a célszalagot. A világ egyik legkeményebb és legrangosabb triatlon versenyén a világ élvonalához tartozó atléták tömege lepte el San Francisco vizeit és utcáit 2011. június 5.-én. A verseny három részből áll: 1,5 mérföld úszás az Alcatraz-szigetről a város partjáig, onnan 18 mérföldes kerékpáros szakasz, végül 8 mérföld futás San Francisco utcáin. A harmadik helyen végzett Matt Chrabot csupán 6 másodperccel maradt le az ezüstérmes Dochertytől.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.escapefromalcatraztriathlon.com

2011. június 10.