Rólunk

A TYR SPORT rövid története

TYR (ejtsd: tier)

Nevét a Norvégok misztikus istene után kapta, aki a harcosok és sportolók istene volt.

TYR védjegyben testet ölt a sport versenyszellem és szimboluma a bátorságnak és a győzelemnek.

AZ 1985 -ben megalakult TYR szenvedélyesen robbant be a sport köztudatába mint egy olyan márka, amely meghatározza és irányt mutat a jövő generációjának minőség és stílus terén az úszóruházatban és a kiegészítőkben. Termékeit folyamatosan fejleszti, ennek köszönhetően példa értékű a vezető stílusok és újítások alkalmazásában.

A TYR cégcsoport a 2006-os Budapesti Úszó Európa Bajnokság időpontjától már hivatalos márkaképviselettel van jelen Magyarországon is.

Néhány érdekesség a gyártóról és a termékeiről:

– A TYR cégcsoport a legnagyobb magánkézben működő úszóruházatot gyártó cég Észak Amerikában.

– A TYR Sport Inc. cég 29 liszenszel rendelkezik világszerte.

– TYR Aqua Shift technológiát 2004-es Olimpiai Játékokra a TYR fejlesztette ki.

Ezt megelőzően több mint két évig tesztelték a világ legfejlettebb kutató laboratóriumában a Buffalói Egyetem Speciális Környezeti Körülmények Kísérleti és Fejlesztési Központjában.

David Pendergast ,Ph.D. vezette a tesztelést aki SUNY-Buffalo professzora és tagja a USA Swimming’s Biomechanics Sport Performance Team-nek és az USA Swimming’s Sport Science Committee-nek (Amerikai Úszósport Tudományos Bizottsága)

– A TYR vezette be az első olyan úszószemüveget, amit kifejezetten nőknek terveztek ez a Femme T-72 (1992-ben megkapta Gyártók Újításai Nagydíját)

– TYR kifejleszttette a TechnoFex úszószemüveg szériát. A TechnoFlex szemüvegek az első külön-részes szemüvegek, amik teljes egészében PVC-ből készítenek.

– A TYR által terveztett híres piros fürdöruhákban láthatjuk a Baywatch tévésorozat összes tagját is.